| dc.contributor.author | Valentina, Vania | |
| dc.date.accessioned | 2025-07-24T02:15:33Z | |
| dc.date.available | 2025-07-24T02:15:33Z | |
| dc.date.issued | 2015 | |
| dc.identifier.uri | https://dspace.uc.ac.id/handle/123456789/8381 | |
| dc.description | The Background of this project is from the business plan which is engaged to baking activities. As we know, baking is a method of cooking food that uses prolonged dry heat, normally in an oven. The most common item to baked is bread or cake. Baking techniq ues are not same as another technique. It needs an accurate of ingredients mix, texture, heat, and soon for getting the best result. In the other hand, aesthetic visual quality is important too. It has a purpose to ensure the customer about the food, and a lso giving some economic values for the products. There are some services in #27 One Stop Baking Center ; baking course activity, cake decoration course, kitchen rental, and bake ware - ingredients retail store. This business is being planned to be opened in Mataram, through the surveys which has been done, a lot of Mataram’s society interest ed in baking activities . They want to learn something new or just use their spare time for a useful activity. The relation of architecture and interior design in this b usiness is the purpose for giving a new innovative way in making a new image/ ‘face’ of a baking store, giving new inspirations and information that architecture and interior design are important to support the people in doing activities at the building or room, and also increasing the life quality for the users | en_US |
| dc.description.abstract | Perancangan Arsitektur Interior #27 One Stop Baking Center di Mataram ini di latar belakangi oleh perancangan bisnis dalam bidang baking. Kegiatan baking adalah memasak makanan dengan pemanasan udara di dalam oven. Baking berkaitan erat dengan kegiatan membuat roti atau kue. Teknik yang digunakan dalam kegiatan baking berbeda dengan teknik memasak pada umumnya, karena memerlukan keakuratan dalam ukuran bahan, penggunaan bahan, serta ketepatan tekstur yang ingin diciptakan. Selain itu, kualitas visual dari kegiatan baking sangat diperhatikan denga tujuan untuk meyakinkan calon konsumen, serta dapat menambah nilai ekonomi sebuah produk. Dalam usaha #27 One Stop Baking Center ini terdapat beberapa layanan usaha antara lain; kegiatan kursus baking, kursus menghias kue, jasa peminjaman area dapur, dan ritel penjualan alat dan bahan dalam kegiatan baking,. Usaha ini direncanakan untuk dibuka di Mataram, karena melalui survei yang sudah dilakukan, peminat dari kegiatan serta penyedia kegiatan One Stop Baking Center di Mataram cukup banyak dan tertarik dalam kegiatan tersebut untuk kegiatan belajar hal yang baru, dan mengisi waktu luang. Keterkaitan desain arsitektur interior dalam bisnis ini adalah adanya tujuan inovasi baru dalam imej atau ‘wajah’ sebuah fasilitas yang menawarkan alat dan bahan kue serta kegiatan baking , memberikan inspirasi serta memberikan informasi kepada masyarakat tentang pentingnya peran desain arsitektur interior dalam sebuah ruang untuk menunjang kegiatan dan dapat meningkatkan kualitas hidup para penggunanya | en_US |
| dc.language.iso | id | en_US |
| dc.publisher | Universitas Ciputra Surabaya | en_US |
| dc.subject | #27 One Stop Baking Center | en_US |
| dc.subject | Informasi | en_US |
| dc.subject | Inovasi | en_US |
| dc.subject | Inspirasi | en_US |
| dc.subject | Mataram | en_US |
| dc.title | #27 One Stop Baking Center | en_US |
| dc.type | Thesis | en_US |
| dc.identifier.kodeprodi | 23201 | |
| dc.identifier.nim | 20611012 | |
| dc.identifier.dosenpembimbing | Tri Noviyanto P. Utomo | |
| dc.identifier.dosenpembimbing | M. Y. Susan | |