| dc.contributor.author | Sugianto, Alvina Veronica | |
| dc.date.accessioned | 2025-08-05T07:30:19Z | |
| dc.date.available | 2025-08-05T07:30:19Z | |
| dc.date.issued | 2014 | |
| dc.identifier.uri | https://dspace.uc.ac.id/handle/123456789/8494 | |
| dc.description | Through the ages, the owners of restaurant are getting more courageous to open a restaurant with variety of culinary uniqueness including its interior. By having an appealing interior design, restaurant can create a cozy ambience to attract the customers to enjoy food and drinks more. Interior management is essential in influencing the activities inside, from the manager to visitors. Futhermore, the interior management applied will comfort the manager adjusting the image of restaurant and style that wants to be applied in order to provide a superior interior result. The designed restaurant is addressed to middle until up class. Moreover, the designed restaurant prioritizes interior which represents delicious, refreshing, and nutritious cuisine. In addition, to answer the need of designed interior restaurant, the concept used is natural modern; in which this restaurant is designed modern with the touch of some natural material and corporate image restaurant. The aim of choosing this concept is providing a refreshing ambience for the restaurant with a combination of modern natural and image of the restaurant. Therefore, there will be a harmony between interior design and image of the designed restaurant. | en_US |
| dc.description.abstract | Seiring dengan berjalannya zaman, pengusaha restaurant semakin berani untuk membuka rumah makan dengan berbagai macam keunikan kuliner dan interior restaurantnya. . Interior yang baik yaitu rumah makan maka akan menciptakan suasana nyaman dan menjadi pertimbangan konsumen untuk menikmati makanan dan minuman di rumah makan tersebut. Pengelolaan interior sangat berpengaruh terhadap aktifitas didalamnya, mulai dari pengelola sampai pengunjung. Pengelolaan yang diterapkan dalam interior rumah makan ini memberikan kenyamanan bagi pengelola yang diselaraskan dengan ciri khas tersendiri yang disesuaikan dengan image rumah makan dan gaya yang ingin diterapkan sehingga menghasilkan satu karya interior yang baik Rumah makan yang dirancang merupakan salah satu rumah makan yang didesain untuk kalangan menebgah hingga atas. Restoran dirancang mengedepankan interior yang memiliki masakan lezat, menyegarkan dan bergizi. Untuk menjawab dari kebutuhan design interior rumah makan yang dirancang, maka konsep yang digunakan adalah modern natural, rumah makan ini di desain bernuansa modern dengan sentuhan material natural serta corporate image restoran. Tujuan pemilihan konsep ini adalah memberikan suasana rumah makan yang menyegarkan dengan memadukan antara nuansa modern natural dan image rumah makan restoran sehingga tercipta keselarasan antara desain interior dengan image rumah makan yang dirancang. | en_US |
| dc.language.iso | id | en_US |
| dc.publisher | Universitas Ciputra | en_US |
| dc.subject | Perancangan | en_US |
| dc.subject | Restoran | en_US |
| dc.subject | Modern | en_US |
| dc.subject | Natural | en_US |
| dc.subject | Design | en_US |
| dc.subject | Restaurant | en_US |
| dc.title | PERANCANGAN INTERIOR RUMAH MAKAN PINE TREE DI SURABAYA | en_US |
| dc.type | Thesis | en_US |
| dc.identifier.kodeprodi | 23201 | |
| dc.identifier.nim | 20210018 | |
| dc.identifier.dosenpembimbing | Freddy H. Istanto | |
| dc.identifier.dosenpembimbing | Stephanus Evert Indrawan | |