Show simple item record

dc.contributor.authorGUNAWAN, ANDREW
dc.date.accessioned2022-01-27T09:21:33Z
dc.date.available2022-01-27T09:21:33Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.urihttp://dspace.uc.ac.id/handle/123456789/4358
dc.descriptionPlanning a new venture always needs various aspects in meeting the feasibility study. In this feasibility study, Ice Cream House is very concerned with its vision and mission. Then, based on them, Ice Cream House come up with the company logo or company name, benefits, goals and location. In this feasibility study, Ice Cream House is reviewing some aspect from the technical feasibility, operational feasibility and economic feasibility. The operational feasibility covers the labor’s job division, production proccess to the final product offered to the customers. Next, the economic feasibility consists of the initial investment costs, expenses, profit / loss statement, balance sheet, the payback period calculation and net present value calculation. The main goal of this feasibility study is to determine whether the business is feasible to be implemented. As a result, Ice cream House will have a clear direnction and goals in accordance with the company vision and mission. Final calculation of net present value with a positive result determines that this feasibility study of Ice cream House is eligible to run.en_US
dc.description.abstractMerencanakan suatu usaha baru sangat memerlukan banyak aspek dalam memenuhi studi kelayakan. Dalam studi kelayakan ini Ice cream House sangat mementingkan visi dan misi, sehingga dari visi dan misi tersebut muncul logo atau nama perusahaan, manfaat, tujuan , dan lokasi. Dalam studi kelayakan ini Ice cream House meninjau dari kelayakan teknis, kelayakan operasional, kelayakan ekonomi. Kelayakan operasional merangkap dari pembagian tugas kerja, pembuatan produk hingga sampai ke tangan konsumen. Kelayakan ekonomi terdiri atas biaya investasi awal, biaya pengeluaran, laporan rugi laba, laporan neraca, perhitungan payback period serta perhitungan net present value Dalam studi kelayakan ini untuk mengetahui apakah bisnis ini layak atau tidak untuk dilaksanakan. Sehingga tujuan dari bisnis ini mempunya arah dan tujuan yang jelas sesuai dengan visi dan misi tersebut. Perhitungan akhir net present value dengan hasil positif, maka studi kelayakan Ice cream House dinyatakan layak untuk dijalankan.en_US
dc.language.isoiden_US
dc.publisherUniversitas Ciputra Surabayaen_US
dc.subjectVisi dan Misien_US
dc.subjectInvestasi Awalen_US
dc.subjectBiaya Pengeluaranen_US
dc.subjectPayback Perioden_US
dc.subjectNet Present Valueen_US
dc.titleICE CREAM HOUSEen_US
dc.typeThesisen_US
dc.identifier.nidn0709117803
dc.identifier.kodeprodi93202
dc.identifier.nim10206041
dc.identifier.dosenpembimbingMICHAEL RICKY SONDAK


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record