Show simple item record

dc.contributor.authorBeslar, Eunike Tabita
dc.date.accessioned2021-02-11T08:45:59Z
dc.date.available2021-02-11T08:45:59Z
dc.date.issued2020-04-24
dc.identifier.urihttp://dspace.uc.ac.id/handle/123456789/3223
dc.descriptionFrom year to year the culinary industry in Surabaya is increasing, this has also increased by Yapto Willy Sinatra as Chairman of the All-Indonesian Food and Beverage Entrepreneurs Association (GPMMI) of East Java who said that the development of the food and beverage industry in East Java continued to skyrocket until the 2016 quarter, Up to 6.63 percent when compared to 2015 (JPNN.com, 2016). Seeing this opportunity, Yoru offered skipjack tuna mixed with spices typical of Manado to become a skipjack tuna. As a culinary business that is still fairly new, Yoru Kitchen has the problem of lower brand awareness due to the lack of identity and promotional media used by the wider community not knowing about Yoru Kitchen products that sell processed cakalang suir in Surabaya. It is undeniable that today the most preferred adolescent choose foods or drinks that are easy to get anywhere and can buy at any time. Therefore to increase brand awareness in the target market, Yoru Kitchen buys identity design and promotional media that are appropriate and attractive and appropriate for its target market, namely generation Z, generation Z is a human or person produced from 1995 to the present. Mastery of information and technology are the main factors that determine generation Z. In this development, theories used include, skipjack fish, packaging, brand awareness, social media, and generation Z. The design method will be preceded by introduction, preparation with background, problem formulation, design objectives, followed by literature, research topics, planning, visual communication strategy, media strategy, prototype, prototype testing or prototype revision and then this design will be closed with final design.en_US
dc.description.abstractDari tahun ke tahun industri kuliner di Surabaya semakin meningkat, hal ini juga dikatakan oleh Yapto Willy Sinatra selaku Ketua Gabungan Pengusaha Makanan dan Minuman Seluruh Indonesia (GPMMI) Jawa Timur yang mengatakan bahwa pertumbuhan industri makanan dan minuman di Jawa Timur terus melejit hingga triwulan 2016, kenaikan mencapai 6,63 persen bila dibandingkan dengan tahun 2015 (JPNN.com, 2016). Melihat peluang tersebut, Yoru Kitchen menawarkan ikan cakalang yang diolah dengan bumbu-bumbu khas dari Manado menjadi ikan cakalang suir. Sebagai usaha kuliner yang masih dibilang strat-up, Yoru Kitchen memilki masalah yaitu kurangnya brand awareness dikarenakan kurangnya identitas dan media promosi yang digunakan sehingga masyarakat luas belum mengetahui tentang produk Yoru Kitchen yang menjual olahan ikan cakalang suir di Surabaya. Tidak dapat dipungkiri dizaman sekarang kebanyakan remaja memilih makanan atau minuman praktis yang mudah untuk dimakan dimana saja dan bisa dipesan kapan saja. Maka dari itu untuk meningkatkan brand awareness pada target market, Yoru Kitchen memerlukan sebuah perancangan identitas dan media promsafsgosi yang sesuai dan menarik dan sesuai untuk target marketnya yaitu generasi Z, generasi Z adalah manusia atau orang yang lahir dari tahun 1995 hingga sekarang. Penguasaan informasi dan teknologi adalah faktor utama yang membedakan generasi Z. Dalam pengembangan ini teori yang digunakan antara lain, ikan cakalang, kemasan, brand awareness, sosial media, dan generasi z. Metode perancangan yang akan dilakukan adalah diawali dengan pendahuluan, dilanjutkan dengan latar belakang, rumusan masalah, tujuan perancangan, dilanjutkan dengan tinjauan pustaka, topik penelitian, perencangan, strategi komunikasi visual, strategi media, prototype, uji coba prototype atau revisi prototype lalu preancangan ini akan ditutup dengan final design.en_US
dc.languageBahasa Indonesia
dc.language.isoiden_US
dc.publisherUniversitas Ciputra Surabayaen_US
dc.subjectSkipjack Fishen_US
dc.subjectPackagingen_US
dc.subjectBrand Awarenessen_US
dc.subjectSocial Mediaen_US
dc.subjectGeneration Zen_US
dc.titlePerancangan Brand Identity dan Media Promosi untuk Meningkatkan Brand Awareness Yoru Kitchenen_US
dc.typeThesisen_US
dc.identifier.nidn0728068303
dc.identifier.kodeprodi90241
dc.identifier.nim20316047
dc.identifier.dosenpembimbingPaulina Tjandrawibawa


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record