Show simple item record

dc.contributor.authorOETOMO, ERWIN HARIANTO
dc.date.accessioned2022-01-28T04:24:36Z
dc.date.available2022-01-28T04:24:36Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.urihttp://dspace.uc.ac.id/handle/123456789/4375
dc.descriptionShiki Café is a Japanese-style café, with unique concept of four seasons in Japan. The four seasons are haru (spring), natsu (summer), aki (autumn) and fuyu (winter). In a year, the theme will change four times, following to match the changes of season in Japan at that time. The purpose of the change of the theme is to offer different ambience and not easily bored customers of Shiki Café. The name of Shiki Café is taken from the Japanese word “Shiki” which means four seasons, referring to the theme applied on Shiki Café. Shiki Café offers fusion Japanese cuisine and also traditional Japanese cuisine, which is well known and loved in Japan, but less known in Indonesia, especially in Surabaya. Shiki Café offers two kinds of menus, regular menu and seasonal menu. Regular menu is the menu which can be ordered in any season, on the other hand, seasonal menu is a special menu that can only be ordered in a particular season. Shiki Café will be opened in the west side of Surabaya, located at the Ruko Arcade G-Walk CG2 no. 3-5, Citraland, Surabaya. This location is chosen because it is located in G-Walk, which is one of the centers of crowd in Surabaya. In Citraland, there are many schools, universities and churches which will provide more customers to Shiki Café. Building that will be used for business consists of two floors, a terrace and located on the outer side of Ruko Arcade G Walk area. In that position, Shiki Café can be easily seen and found by people around. The business form of Shiki Café is an individual trading business. Initial investment required to start Shiki Café is IDR 319,178,500.00 (three hundred ninety million one hundred seventy eight thousand five hundred Indonesian Rupiah). Initial investment will be used for various purposes, such as purchase of kitchen’s and restaurant’s equipment and paying cost of rent. Return on investment of Shiki Café’s is one year and ten months.en_US
dc.description.abstractShiki Café adalah sebuah kafe bergaya Jepang dengan menerapkan tema empat musim di Jepang, yaitu haru (musim semi), natsu (musim panas), aki (musim gugur) dan fuyu (musim dingin). Setiap tahun akan diadakan pergantian tema sebanyak empat kali dalam jangka waktu setiap tiga bulan, sesuai dengan musim yang sedang terjadi di Jepang saat itu. Tujuan dari pergantian tema sebanyak empat kali dalam setahun adalah untuk dapat menawarkan suasana yang selalu berbeda sehingga tidak membosankan bagi para pelanggan Shiki Café. Nama “Shiki diambil dari bahasa Jepang yang berarti empat musim, sesuai dengan tema yang diterapkan Shiki Cafe. Shiki Café menawarkan fusion Japanese cuisine dan Japanese traditional cuisine yang populer dan banyak digemari di Jepang, namun kurang begitu dikenal di Indonesia, terutama Surabaya. Shiki Café menawarkan dua macam menu, yaitu regular menu dan menu of the season. Regular menu adalah menu yang selalu tersedia selama empat musim, sedangkan menu of the season adalah menu special yang hanya dapat dipesan pada musim tertentu. Shiki Café akan dibuka di kota Surabaya bagian barat, tepatnya berada di Ruko Arcade G-Walk CG2 no. 3-5, Citraland, Surabaya. Lokasi ini dipilih karena terletak di daerah G-Walk yang merupakan salah satu pusat keramaian di kota Surabaya. Di daerah Citraland juga terdapat banyak sekolah, universitas dan gereja sehingga dapat menarik banyak pelanggan untuk Shiki Café. Gedung yang akan dipergunakan terdiri dari dua lantai dan teras, serta terletak di bagian luar sehingga dapat mudah terlihat dan ditemukan. Bentuk usaha dari Shiki Café adalah usaha dagang perorangan. Modal yang diperlukan oleh Shiki Café untuk memulai usaha adalah sebesar Rp 319.178.500,00 (tiga ratus sembilan belas juta seratus tujuh puluh delapan ribu lima ratus Rupiah). Modal akan dipergunakan untuk segala keperluan pembukaan kafe, antara lain adalah pembelian perlengkapan, pembelian peralatan, biaya sewa gedung, biaya renovasi gedung, pembelian bahan baku, biaya perizinan, biaya promosi, biaya pelatihan pegawai, biaya seragam pegawai dan kas awal. Modal tersebut dioperkirakan akan kembali setelah Shiki Café beroperasi selama satu tahun 10 bulan.en_US
dc.language.isoiden_US
dc.publisherUniversitas Ciputra Surabayaen_US
dc.subjectKafeen_US
dc.subjectJepangen_US
dc.subjectJapanese cuisineen_US
dc.titleSHIKI CAFÉen_US
dc.typeThesisen_US
dc.identifier.nidn0729016502
dc.identifier.kodeprodi93202
dc.identifier.nim10207021
dc.identifier.dosenpembimbingHARI MINANTYO


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record