Show simple item record

dc.contributor.authorTAN, ISABELLA TANAYA
dc.date.accessioned2022-02-02T02:48:54Z
dc.date.available2022-02-02T02:48:54Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.urihttp://dspace.uc.ac.id/handle/123456789/4412
dc.descriptionFood and beverage business considers as a never ending sector. That's because food and beverage is the primary needs of human being followed by clothing and shelter. Business in food industry grows annually. This growth is hand in hand with the growth of fast food restaurants which increasingly spread all over city corners. Fast food is amazingly popular and embrace the community with a fast presentation and low prices. Some people think that eating fast food has followed the modern lifestyle. By that wrong perception, wrong diet, and accompanied by irregular exercise, some people are exposed to several diseases such as obesity, cholesterol, and diabetes. Unwittingly health problems such as diabetes, obesity and cholesterol increased every year. The number of diabetics in Surabaya today increased about fourfold compared to the early 1980s. In fact, teens are exposed to diabetes due to unhealthy lifestyles which are now emerging. Therefore, "Healthy In" comes to answer the problems that exist today. By using the concept of healthy food, "Healthy In" a catering business is expected to improve the quality of life by changing the unhealthy eating habits into the healthy one. Creating a mindset of healthy food as a lifestyle for a whole generation both young and old. By subscribing to "Healthy In", every day we can obtain the an organic, healthy, nutritious and delicious food which are processed by chefs and nutritionists who monitor specific nutrients required in accordance with the needs of the customer's body. Food can be delivered directly to our house or office, so that we can enjoy healthy meals every time and everywhere. Each food provided is equipped with a nutrition fact which can be stored as records and used as learning materials to create our own diet menu.en_US
dc.description.abstractBisnis makanan dan minuman seakan tidak pernah surut. Hal itu disebabkan karena makanan dan minuman merupakan kebutuhan primer manusia disamping kebutuhan sandang dan papan. Usaha dibidang makanan bertumbuh tiap tahunnya. Pertumbuhan tersebut disertai dengan pertumbuhan restoran makanan cepat saji yang semakin menjamur disetiap sudut kota. Makanan cepat saji semakin populer dan merangkul masyarakat dengan penyajiannya yang cepat dan harga yang murah. Sebagian orang menganggap mengkonsumsi makanan cepat saji (fast food) telah mengikuti gaya hidup modern, sehingga dengan presepsi yang salah, pola makan yang salah dan tidak disertai dengan olah raga yang teratur, sebagian orang terkena beberapa penyakit seperti obesitas, kolesterol, diabetes. Tanpa disadari setiap tahun masalah kesehatan semakin meningkat seperti diabetes, obesitas dan kolesterol. Jumlah penderita diabetes di Surabaya meningkat sekitar empat kali lipat dibandingkan awal tahun 1980. Bahkan, remaja yang terkena diabetes akibat gaya hidup tidak sehat kini bermunculan. Maka Healthy In hadir untuk menjawab permasalahan-permasalahan yang ada. Healthy In merupakan usaha katering dengan konsep healthy food atau makanan sehat yang diharapkan dapat memperbaiki kualitas hidup masyarakat dengan mengubah kebiasaan makan yang tidak sehat menjadi sehat, menjadikan makanan sehat sebagai gaya hidup seluruh generasi dari yang muda sampai yang tua. Dengan berlangganan Healthy In, setiap hari telah tersedia makanan organik, sehat, bergizi dan lezat yang diolah oleh chef dan ahli gizi yang khusus memantau gizi yang diperlukan sesuai kebutuhan tubuh pelanggan. Makanan bisa diantar ke rumah ataupun ke kantor, sehingga dapat menikmati makanan sehat walau berada di luar rumah. Setiap makanan yang dikirim dilengkapi dengan nutrition fact. Sehingga dapat disimpan dan dibuat arsip serta menjadi bahan pembelajaran untuk membuat menu diet sendiri.en_US
dc.language.isoiden_US
dc.publisherUniversitas Ciputra Surabayaen_US
dc.subjectgaya hidup tidak sehaten_US
dc.subjectmasalah kesehatanen_US
dc.subjectkatering sehaten_US
dc.subjectahli gizien_US
dc.titleHEALTHY IN CATERINGen_US
dc.typeThesisen_US
dc.identifier.nidn0729016502
dc.identifier.kodeprodi93202
dc.identifier.nim10207023
dc.identifier.dosenpembimbingHARI MINANTYO


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record