| dc.contributor.author | SARASWATI, ALDA AYU | |
| dc.date.accessioned | 2021-12-17T06:54:06Z | |
| dc.date.available | 2021-12-17T06:54:06Z | |
| dc.date.issued | 2021 | |
| dc.identifier.uri | http://dspace.uc.ac.id/handle/123456789/3949 | |
| dc.description | Moringa leaves contain numerous nutrients but has not entirely been processed as a food product. Moringa leaves can be processed into powder which can be innovated into danish pastry products. The purpose of the research objective was to determine the organoleptic properties of the taste, color, flavor, and texture of Moringa leaf danish pastry and to observe how much it affects the buying interest in Moringa leaf danish pastry products in Surabaya. This research utilized a qualitative study with two types of data used, primary and secondary data. The research used the analysis technique of experimental method, observation method, and organoleptic test which were used as a product feasibility test before being marketed using the ANOVA test, the market interest test on pastries and Moringa leaves. The subjects in this study involved 30 panelists to assess the organoleptic test, 128 respondents to the market interest test, and three informants to gain information to see that affect buying interest of danish pastry with Moringa leaf powder in the city of Surabaya. The results suggested that: (1) Based on the results of the organoleptic test using ANOVA analysis, the panelists chose Moringa leaf danish pastry products with a concentration of 5% (25 grams) in the oven treatment, (2) Based on the results of the market interest test at 128 respondents stated that 92.7% who chose to be interested in buying Moringa leaf danish pastry products at a price of Rp. 5,000 to Rp. 10,000, (3) In the aspect of AIDA's buying interest, the promotion factor in the marketing mix has a relationship related to determining consumer buying interest in buying Moringa leaf danish pastry products. | en_US |
| dc.description.abstract | Daun kelor merupakan pohon ajaib yang memiliki banyak mengandung zat gizi namun belum dimanfaatkan sepenuhnya untuk diolah sebagai produk makanan. Daun kelor dapat diolah menjadi bubuk yang dapat diinovasikan menjadi produk danish pastry yang memiliki tekstur yang sedikit renyah. Tujuan penelitian untuk mengetahui sifat organoleptik terhadap rasa, warna, aroma, dan tekstur danish pastry daun kelor kemudian untuk mengetahui seberapa besar pengaruh minat beli produk danish pastry daun kelor di Surabaya. Penelitian ini merupakan penelitian kualitatif dengan dua jenis data yang digunakan yaitu data primer dan sekunder. Pada penelitian ini menggunakan teknik analisis yaitu metode eksperimen, metode observasi, uji organoleptik yang digunakan sebagai uji kelayakan produk sebelum dipasarkan dengan menggunakan uji ANOVA, uji minat pasar terhadap danish pastry daun kelor. Subjek dalam penelitian ini menggunakan 30 panelis untuk menilai uji organoleptik, 128 responden pada uji minat pasar, dan tiga informan wawancara untuk mengetahui faktor yang memengaruhi minat beli konsumen terhadap danish pastry yang dilakukan di Kota Surabaya. Berdasarkan penelitian yang telah dilakukan maka dapat menghasilkan kesimpulan bahwa: (1) Berdasarkan hasil uji organoleptik yang menggunakan analisis ANOVA panelis memilih produk danish pastry daun kelor dengan konsentrasi 5% (25 gram) pada perlakuan oven, (2) Berdasarkan hasil uji minat pasar pada 128 responden bahwa 92,7% responden memilih berminat untuk membeli produk danish pastry daun kelor dengan harga Rp.5.000 hingga Rp.10.000, (3) Berdasarkan aspek minat beli AIDA faktor promotion memiliki hubungan yang berkaitan untuk menentukan minat beli konsumen dalam membeli produk danish pastry daun kelor. | en_US |
| dc.language.iso | id | en_US |
| dc.publisher | Universitas Ciputra Surabaya | en_US |
| dc.subject | Danish Pastry | en_US |
| dc.subject | Daun Kelor | en_US |
| dc.subject | Minat Beli | en_US |
| dc.subject | Uji Organoleptik | en_US |
| dc.title | MINAT BELI TERHADAP PRODUK DANISH PASTRY DAUN KELOR DI SURABAYA | en_US |
| dc.type | Thesis | en_US |
| dc.identifier.nidn | 0724045701 | |
| dc.identifier.kodeprodi | 93202 | |
| dc.identifier.nim | 40217010 | |
| dc.identifier.dosenpembimbing | PRASETYON SEPSI WINARNO | |