Show simple item record

dc.contributor.authorNATHANAEL, JOSIAH GERSHON
dc.date.accessioned2022-01-06T07:50:52Z
dc.date.available2022-01-06T07:50:52Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.urihttp://dspace.uc.ac.id/handle/123456789/4021
dc.descriptionThis research discusses the interest of generation Z in Banyuwangi towards their traditional food. The purpose of this study is to find out the influence of interest derived from intrinsic and extrinsic factors of generation Z on Banyuwangi traditional food. Interests can come from extrinsic factors that include residential environment, friends, family, culture, and intrinsic factors including attention, interest, and their will. This research method used is qualitative and uses triangulation techniques by comparing interview results and informant statements. The research will be conducted in Banyuwangi area by interviewing seven generation Z informants from Banyuwangi. The results of this study showed that generation Z interest in Banyuwangi is more affected through intrinsic factors. For extrinsic factors, generation Z is more influenced by the influence of parents because they often invite to eat, introduce Banyuwangi specialties, and also make it.en_US
dc.description.abstractPenelitian membahas tentang minat generasi Z di Banyuwangi terhadap makanan khas Banyuwangi. Tujuan dari penelitian ini yaitu untuk mengetahui pengaruh minat yang berasal dari faktor intrinsik dan ekstrinsik generasi Z terhadap makanan khas Banyuwangi. Minat dapat berasal dari faktor ekstrinsik yang meliputi lingkungan tempat tinggal, teman, lingkungan keluarga, kebudayaan, dan faktor intrinsik meliputi perhatian, ketertarikan, dan kemauan. Metode penelitian yang digunakan adalah kualitatif dan menggunakan teknik triangulasi dengan membandingkan hasil wawancara dan pernyataan para informan. Penelitian akan dilakukan di daerah Banyuwangi dengan mewawancara tujuh informan generasi Z yang berasal dari Banyuwangi. Hasil dari penelitian ini adalah menunjukkan bahwa minat generasi Z di Banyuwangi sangat baik berdasarkan faktor intrinsik. Untuk faktor ekstrinsik, minat generasi Z terhadap makanan khas Banyuwangi sangat baik dan yang paling berpengaruh adalah faktor lingkungan keluarga karena sering mengajak makan, mengenalkan makanan khas Banyuwangi, dan juga membuatnya.en_US
dc.language.isoiden_US
dc.publisherUniversitas Ciputra Surabayaen_US
dc.subjectGenerasi Zen_US
dc.subjectMakanan Khas Banyuwangien_US
dc.subjectMinaten_US
dc.titleMINAT GENERASI Z DI BANYUWANGI TERHADAP MAKANAN KHAS BANYUWANGIen_US
dc.typeThesisen_US
dc.identifier.nidn0721046003
dc.identifier.kodeprodi93202
dc.identifier.nim40217073
dc.identifier.dosenpembimbingJULIUSKA SAHERTIAN


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record