Show simple item record

dc.contributor.authorOKTAVIANI MINARTO, CATHERINE
dc.date.accessioned2022-04-28T09:05:48Z
dc.date.available2022-04-28T09:05:48Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.urihttp://dspace.uc.ac.id/handle/123456789/4946
dc.descriptionCulinary business development in Surabaya is growing from year to year. It can be seen that business competition is getting tougher. Therefore, every business in culinary field must be different and has its own uniqueness in order to distinguish itself from others. Entrepreneurs are required to undertake innovation. Innovation is continuously developed from the menu to marketing. The business plan includes planning concepts, themes, products, café design, marketing strategy, and financial calculations. C'O de Crepe is a café specialist in crepe and pancake which is a classic French dish. C'O de Crepe offers savory and sweet crepe products as their main product. Savory crepe will be served as appetizer and main course. Sweet crepe will be served as dessert. C'O de Crepe will be located in Taman Gapura E-3 in a room of 95m2 with a minimalist and modern interior design. The price is calculated based on production and operational costs. The price range is from Rp. 22.500 to Rp. 52.000. The marketing strategy is made by using industry analysis, business model and marketing mix (8P). Service Blueprint strategy will be applied to determine standard operating procedure. Primary and secondary sources are obtained from the questionnaires, reference books, and data of C'O de Crepe. Analysis of the financial statements based on assumptions of target audience according to the actual conditions. The analysis result obtained from the calculation show that the net present value of C’O de Crepe is Rp. 592.147.822 in 2020 which means that the business is worthy to run.en_US
dc.description.abstractPerkembangan bisnis kuliner di Surabaya terus meningkat dari tahun ke tahun. Hal ini dapat dilihat bahwa persaingan bisnis semakin ketat, maka dari itu setiap usaha yang bergerak dalam bidang kuliner harus memiliki perbedaan dengan keunikan tersendiri dalam membuka sebuah usaha. Pengusaha akan dituntut dengan melakukan inovasi. Inovasi yang akan dikembangkan terus mulai dari menu hingga marketing. Bisnis yang dijalankan mencakup perencanaan konsep, tema, menu, design café, strategi pemasaran, dan perhitungan keuangan. C’O de Crepe merupakan jenis usaha café specialist in crepe and pancake dimana crepe merupakan hidangan klasik Perancis. C’O de Crepe menawarkan produk crepe gurih dan manis sebagai produk utamanya. Crepe gurih akan dibentuk menyerupai appetizer dan main course. Crepe manis akan di bentuk menyerupai dessert. C’O de Crepe akan berlokasi di Taman Gapura E-3 dengan luas lokasi 95m2 dengan design interior minimalis dan moderen. Harga menu yang ditetapkan atas dasar perhitungan biaya yang dikeluarkan untuk produksi dan biaya operasional. Harga menu yang ditawarkan oleh C’O de Crepe juga terjangkau mulai dari Rp. 22.500 hingga Rp. 52.000. Strategi pemasaran akan dibahas dengan menggunakan analisis industry, business model canvas, dan bauran pemasaran (8P). C’O de Crepe menerapkan service blueprint dapat diterapkan untuk menjalankan operasional dengan menerapkan Standard Operating Procedure. Sumber dalam pembuatan business plan ini diperoleh dari sumber data kuesioner, referensi buku, dan data C’O de Crepe.. Analisis proyeksi laporan keuangan berdasarkan asumsi target pengunjung sesuai dengan kondisi yang sebenarnya. Hasil analisis yang didapatkan dari perhitungan net present value sebesar Rp. 592.147.822 pada tahun 2020 yang memiliki arti bahwa usaha C’O de Crepe layak untuk di jalankan.en_US
dc.language.isoiden_US
dc.publisherUniversitas Ciputra Surabayaen_US
dc.subjectC’O de Crepeen_US
dc.subjectSpecialist in Crepe and Pancakeen_US
dc.subjectCafé Specialisten_US
dc.titleC’O DE CREPEen_US
dc.typeThesisen_US
dc.identifier.nidn0729016502
dc.identifier.kodeprodi93202
dc.identifier.nim40211051
dc.identifier.dosenpembimbingHari Minantyo


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record