dc.contributor.author | ELISA | |
dc.date.accessioned | 2022-05-13T05:57:14Z | |
dc.date.available | 2022-05-13T05:57:14Z | |
dc.date.issued | 2015 | |
dc.identifier.uri | http://dspace.uc.ac.id/handle/123456789/4975 | |
dc.description | Coffee shop today becomes more than just a place in which people stop to get a daily caffeine supply. Pot and Kettle Brewing House exists as a new coffee shop having a view that coffee is not only a commodity but also a high quality product and has a content of art in it. Pot and Kettle Brewing House is the first coffee shop in Surabaya to use manual coffee-making methods. Pot and Kettle Brewing House uses a high quality of coffee beans and raw materials processed through the best method by professional human resources to produce the best quality. This business plan included planning concepts, themes, products for sale, cafe design, marketing, financial calculations, and other various aspects thoroughly. The marketing strategy of the Pot and Kettle Brewing House was discussed using the marketing mix approach. Pricing of food and beverage was based on the calculation of the costs incurred for the production and the operation as well as the consideration of a set price of other competitors. Operations which would be applied in the service area were performed through service blueprints and standard operational procedures fixed. The data used in this study consisted of the primary data and secondary data. Primary data were obtained through questionnaires, while secondary data obtained from the literature reference and the data related Pot and Kettle House Brewing relevant to the subject investigated. The research instrument used to conduct profitability analysis of this business was the analysis of projected financial statements based on logical assumptions according to the actual condition occurred. The result of the analysis obtained through the calculation showed the NPV value of IDR 3,497,041,131 in 2020 which meant that the business is feasible to run. | en_US |
dc.description.abstract | Coffee shop saat ini sudah menjadi lebih dari sekedar tempat orang berhenti untuk mendapatkan dosis kafein harian. Pot and Kettle Brewing House hadir sebagai coffee shop baru yang memiliki pandangan bahwa kopi bukan lagi sekedar produk komoditas melainkan sebuah produk yang berkualitas tinggi dan mempunyai kandungan seni didalamnya. Pot and Kettle Brewing House merupakan coffee shop pertama di Surabaya yang hanya menggunakan teknik penyeduhan kopi secara manual. Pot and Kettle Brewing House menggunakan biji kopi dan bahan baku berkualitas tinggi serta diolah dengan cara terbaik oleh sumber daya manusia yang profesional untuk mengasilkan produk kerkualitas terbaik. Perencanaan bisnis ini mencakup perencanaan konsep, tema, produk yang akan dijual, desain kafe, pemasaran, perhitungan keuangan, dan berbagai aspek-aspek lainnya secara menyeluruh. Strategi pemasaran pada Pot and Kettle Brewing House dibahas dengan menggunakan pendekatan bauran pemasaran (marketing mix). Penetapan harga makanan dan minuman dilakukan atas dasar perhitungan biaya-biaya yang dikeluarkan untuk produksi dan operasional serta pertimbangan harga yang ditetapkan pesaing lain. Operasional yang akan diterapkan di service area menggunakan metode service blueprint dan standart operational procedure yang telah ditetapkan. Data-data yang digunakan dalam penelitian ini adalah data primer dan data sekunder. Data primer diperoleh melalui kuesioner, sedangkan data sekunder diperoleh dari referensi kepustakaan dan data-data pada Pot and Kettle Brewing House yang relevan dengan pokok bahasan yang diambil.
Instrument yang digunakan untuk membuat analisis profitabilitas bisnis ini adalah analisis proyeksi laporan keuangan berdasarkan asumsi logis sesuai kondisi yang sebenarnya terjadi. Hasil analisis yang didapatkan dari perhitungan menunjukkan nilai NPV sebesar Rp 3.497.041.131 pada tahun 2020 yang artinya usaha ini layak untuk dijalankan. | en_US |
dc.language.iso | id | en_US |
dc.publisher | Universitas Ciputra Surabaya | en_US |
dc.subject | Pot and Kettle Brewing House | en_US |
dc.subject | Coffee Shop | en_US |
dc.subject | Perencanaan Bisnis | en_US |
dc.subject | Business Plan | en_US |
dc.title | POT AND KETTLE BREWING HOUSE | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
dc.identifier.nidn | 0709117803 | |
dc.identifier.kodeprodi | 93202 | |
dc.identifier.nim | 40211037 | |
dc.identifier.dosenpembimbing | MICHAEL RICKY SONDAK | |