| dc.contributor.author | EDBERT SUTEDJO, JETHRO | |
| dc.date.accessioned | 2022-05-17T08:15:28Z | |
| dc.date.available | 2022-05-17T08:15:28Z | |
| dc.date.issued | 2015 | |
| dc.identifier.uri | http://dspace.uc.ac.id/handle/123456789/4984 | |
| dc.description | ButterPea Garden Restaurant is fine dining restaurant. Types of food served will
be themed as fusion between Indonesian cuisine, Western cuisine and Chinese
cuisine. Fusion on food made by mixing two or more types of food from different
regions. The concept of ButterPea Garden Restaurant is the adding of edible
flowers and rare plants into the foods served to the costumers. Flowers and rare
plants are planted in the garden existed in the restaurant however separated from
the dining room. Flowers and rare plants, which will be used, are varied, among
other Clitoria Ternatea, Numex Twilight, Basil Red Leaves and Anise Basil.
Variation of flowers and rare plants will keep on increasing as well as the DEO
performed. Fine dining is a type of restaurant refers to the good quality and
service. The staff of ButterPea Garden Restaurant will be trained in special
occasion so that the quality f foods and service will always be consistent and fine
dining impression may be delivered to the costumers. The concept of exterior and
interior of ButterPea Garden Restaurant in general is elegant but simple. The
location selected to run this business is in Surabaya Barat, in Spazio ground floor
kavling 8. West Surabaya has developed that it has good prospect to run this
business. This business got a review from two experts in the culinary field. The
first expert is chef Sandra Djohan, chef owner of Epilogue Kemang, South
Jakarta. The second expert is chef Mandif M. Warokka, chef owner of Teatro
Gastroteque Seminyak, Bali and Blanco Par Mandif Ubud, Bali | en_US |
| dc.description.abstract | ButterPea Garden Restaurant adalah sebuah restoran berjenis fine dining. Jenis
makanan yang akan disajikan bertema fusion antara Indonesian cuisine, Western
cuisine ataupun Chinese cuisine. Fusion pada makanan dilakukan dengan
mencampurkan dua atau lebih jenis makanan dari daerah yang berbeda. Konsep
dari ButterPea Garden Restaurant adalah menambahkan bunga dan tanaman
langka ke dalam makanan yang disajikan kepada konsumen. Bunga dan tanaman
langka ditanam di garden yang ada di dalam restoran namun terpisah dari dining
room. Bunga dan tanaman langka yang akan digunakan cukup bervariasi, antara
lain Clitoria Ternatea, Numex Twilight, Basil Red Leaves dan Anise Basil. Variasi
dari bunga dan tanaman langka akan terus ditambah seiring dengan DEO yang
dilakukan. Fine dining adalah jenis restoran yang mengutamakan kualitas dan
service yang baik. ButterPea Garden Restaurant mengutamakan kualitas dari
makanan dan kualitas service. Staff ButterPea Garden Restaurant akan dilatih
secara khusus agar kualitas makanan dan service selalu konsisten baik dan kesan
fine dining dapat tersampaikan kepada konsumen. Konsep eksterior dan interior
ButterPea Garden Restaurant secara umum adalah elegan namun sederhana.
Lokasi yang dipilih untuk menjalankan bisnis ini adalah di Surabaya Barat, di
Spazio ground floor kavling 8. Surabaya Barat berkembang cukup pesat sehingga
memiliki prospek yang bagus untuk menjalankan bisnis ini. Bisnis ini mendapat
review dari dua expert dalam bidang kuliner. Expert yang pertama adalah chef
Sandra Djohan, chef owner dari Epilogue Kemang, Jakarta Selatan. Expert yang
kedua adalah chef Mandif M. Warokka, chef owner dari Teatro Gastroteque
Seminyak, Bali dan Blanco Par Mandif Ubud, Bali. | en_US |
| dc.language.iso | id | en_US |
| dc.publisher | Universitas Ciputra Surabaya | en_US |
| dc.subject | Flowers and rare plants | en_US |
| dc.subject | Quality of Foods, and Service | en_US |
| dc.subject | Butterpea Gardern Restaurant | en_US |
| dc.subject | Bunga dan Tanaman Langka | en_US |
| dc.subject | ButterPea Garden Restaurant | en_US |
| dc.subject | Kualitas Makanan dan Service | en_US |
| dc.title | BUTTERPEA GARDEN RESTAURANT | en_US |
| dc.type | Thesis | en_US |
| dc.identifier.nidn | 0729016502 | |
| dc.identifier.kodeprodi | 93202 | |
| dc.identifier.nim | 40211061 | |
| dc.identifier.dosenpembimbing | Hari Minantyo | |