| dc.contributor.author | Indrianto, Cynthia Angelina |  | 
| dc.date.accessioned | 2025-07-17T06:30:50Z |  | 
| dc.date.available | 2025-07-17T06:30:50Z |  | 
| dc.date.issued | 2013 |  | 
| dc.identifier.uri | https://dspace.uc.ac.id/handle/123456789/8322 |  | 
| dc.description | "Rumah Pasta" covers the establishment of a business idea that integrates restaurant Italian and Indonesian cuisine. This business idea conveyed because there is no fusion restaurant in Surabaya that combines Italian and Indonesian food. The perpetrators businesses each striving to provide the best service , creating an atmosphere which comfortable, hallmark distinctive which is unique from terms of interior an those restaurants so that can make the visitors interested . Food beverage business would be a good business opportunity in big cities like Surabaya . Rumah Pasta have strengths (strengths) was the first to make fresh pasta with a variety of content, flavor and color pasta from vegetables such as carrots, parsley leaves and of course homemade. Weakness (weakness) of the Pasta House is a new restaurant that not enough has a strong brand image in the eyes of the public. Opportunity (opportunities) this restaurant is a lifestyle of society Surabaya who quite high in consuming foods, whereas threat of (threats ) with the emergence of new restaurants with innovation-innovation which more varied. | en_US | 
| dc.description.abstract | “Rumah Pasta” membahas ide usaha pendirian restoran yang mengintegrasikan masakan Italia dan Indonesia . Ide usaha ini disampaikan karena belum ada restoran fusion di Surabaya yang memadukan makanan khas Italia dan Indonesia. Para pelaku bisnis masing - masing berusaha untuk memberikan pelayanan yang terbaik, menciptakan suasana yang nyaman, ciri khas yang unik dari segi interior suatu restoran tersebut sehingga dapat membuat pengunjung tertarik. Bisnis food beverage akan menjadi peluang usaha bagus di kota besar seperti Surabaya. Rumah Pasta memiliki kekuatan ( streng t h s) adalah restoran pertama yang membuat pasta segar dengan berbagai macam isi , rasa dan warna pasta dari sayuran seperti wortel, daun paterseli dan tentunya homemade . Kelemahan ( weakness ) dari Rumah Pasta merupakan restoran baru yang belum cukup memiliki brand image yang kuat dimata masyarakat . Peluang ( opportunities ) restoran ini adalah gaya hidup masyarakat Surabaya yang cukup tinggi dalam mengkonsumsi makanan , sedangkan ancaman ( threats ) dengan munculnya restoran baru dengan inovasi - inovasi yang lebih bervariasi . | en_US | 
| dc.language.iso | id | en_US | 
| dc.publisher | Universitas Ciputra | en_US | 
| dc.subject | Restoran fusion | en_US | 
| dc.subject | Pelaku bisnis | en_US | 
| dc.subject | Italia | en_US | 
| dc.subject | Indonesia | en_US | 
| dc.subject | Fusion Restaurant | en_US | 
| dc.subject | Businesses | en_US | 
| dc.subject | Italy | en_US | 
| dc.title | RUMAH PASTA | en_US | 
| dc.type | Thesis | en_US | 
| dc.identifier.kodeprodi | 93202 |  | 
| dc.identifier.nim | 93202 |  | 
| dc.identifier.dosenpembimbing | Hari Minantyo |  |