| dc.contributor.author | Soesanto, Raymond | |
| dc.date.accessioned | 2025-09-22T08:46:50Z | |
| dc.date.available | 2025-09-22T08:46:50Z | |
| dc.date.issued | 2013-06-21 | |
| dc.identifier.uri | https://dspace.uc.ac.id/handle/123456789/8601 | |
| dc.description | Food is a primary need for human. Swaft’s is a company that runs in food field that sells various cracker foods. Each business, both service and product, surely considers the methods so that consumers decide to buy the sold products. Therefore, Swaft’s att empts in order to create positive feelings for Swaft’s customers. One of things done by Swaft’s is open for suggestions and critics from Swaft’s consumers for improving product sales. The problem formulation in this research is: Whatever factors that deter mine purchase decisions of crackers? Whereas the purpose from this research is for knowing whatever factors that determine purchase decisions of crackers. This research uses quantitative approach by the kinds of descriptive research according to the determ ined research purpose, i.e. knowing the factors of purchase decision determiner of Swaft’s crackers. The population in this research is Surabayan people who do cracker purchase and consumers who ever consume Swaft’s crackers. The technique of taking sample is using surfeited sampling, and the sample in this research totals 100 people. The used analysis in this research is factor analysis.Based on this factor analysis results, it is known that Product quality is the highest factor in this research in forming purchase decision of crackers, whereas promotion is the lowest factor in forming purchase decision of crackers. Promotion is the lowest factor in forming purchase decision because of indicator of Swaft’s crackers advertised by the most dominant printed medias | en_US |
| dc.description.abstract | Makanan merupakan kebutuhan primer bagi manusia. Swaft’s adalah perusahaan bergerak dibidang makanan yang menjual aneka makanan kue kering. Setiap bisnis baik jasa maupun produk pasti mempertimbangkan cara agar konsumen memutuskan membeli produk y ang dijual. Oleh karena itu Swaft’s berusaha agar menciptakan perasaan yang positif bagi pelanggan Swaft’s. Salah satu yang dilakukan oleh Swaft’s adalah terbuka untuk saran dan kritik dari konsumen Swaft’s untuk meningkatkan penjualan produk. Rumusan masa lah pada penelitian ini adalah : faktor - faktor apa saja yang menentukan keputusan pembelian kue kering? Sedangkan tujuan dari penelitian ini adalah untuk mengetahui faktor – faktor apa saja yang menentukan keputusan pembelian kue kering. Penelitian ini men ggunakan pendekatan kuantitatif dengan jenis penelitian deskriptif sesuai dengan tujuan penelitian yang ditetapkan yaitu mengetahui faktor - faktor penentu keputusan pembelian kue kering Swaft’s. Populasi dalam penelitian ini adalah masyarakat Surabaya yang melakukan pembelian kue kering dan konsumen yang pernah mengkonsumsi kue kering Swaft’s. Teknik pengambilan sampel menggunakan sampling jenuh, dan sampel dalam penelitian ini berjumlah 100 orang. Analisis yang digunakan dalam penelitian ini adalah analisis factor. Berdasarkan hasil analisis faktor diketahui bahwa Kualitas produk adalah faktor tertinggi dalam penelitian ini dalam membentuk keputusan pembelian di Kue kering sedangkan promosi adalah faktor terendah dalam membentuk keputusan pembelian di Kue ke ring. Promosi merupakan faktor yang terendah dalam membentuk keputusan pembelian dikarenakan indikator kue kering swaft’s yang diiklankan oleh media cetak yang paling dominan. | en_US |
| dc.language.iso | id | en_US |
| dc.publisher | Universitas Ciputra | en_US |
| dc.subject | Price | en_US |
| dc.subject | Product Quality | en_US |
| dc.subject | Promotion | en_US |
| dc.subject | Distribution and Purchase Decision | en_US |
| dc.subject | Harga | en_US |
| dc.subject | Kualitas Produk | en_US |
| dc.subject | Promosi | en_US |
| dc.subject | Distribusi dan Keputusan Pembelian | en_US |
| dc.title | FAKTOR-FAKTOR PENENTU KEPUTUSAN PEMBELIAN KUE KERING SWAFT'S | en_US |
| dc.type | Thesis | en_US |
| dc.identifier.kodeprodi | 61201 | |
| dc.identifier.dosenpembimbing | Tina Melinda | |