| dc.contributor.author | HENDRAWAN, ALVIN ALVIANDI | |
| dc.date.accessioned | 2025-11-17T08:25:38Z | |
| dc.date.available | 2025-11-17T08:25:38Z | |
| dc.date.issued | 2023 | |
| dc.identifier.uri | https://dspace.uc.ac.id/handle/123456789/8643 | |
| dc.description | The Covid-19 pandemic has changed people's lifestyles to pay more attention to their health. One of the factors that affect health is food, healthy food consists of various types, one of which is organic food which has a good projected market growth in Indonesia until 2026 of 6%. This research was conducted to determine the factors that influence the willingness to pay for organic food products in Denpasar. The number of respondents in this study was 210 respondents using purposive sampling method. The criteria for respondents in this study are those who live in Denpasar and have purchased organic food products at least once. This research is a quantitative study with a confirmatory factor analysis method using SMART PLS 3.0. Based on the findings of this study, the factors that influence the willingness to pay for organic food products are consumer knowledge, social media marketing, price fairness, perceived value and customer satisfaction. | en_US |
| dc.description.abstract | Pandemi covid-19 merubah gaya hidup masyarakat menjadi lebih memperhatikan kesehatannya. Salah satu hal yang menjadi faktor yang mempengaruhi kesehatan adalah makanan, makanan sehat terdiri dari berbagai jenis yang salah satunya adalah makanan organik yang memiliki proyeksi pertumbuhan pasar yang baik di Indonesia hingga tahun 2026 sebesar 6%. Penelitian ini dilakukan untuk mengetahui faktor-faktor yang mempengaruhi willingness to pay produk makanan organik di Denpasar. Jumlah responden dalam penelitian ini sebanayk 210 responden dengan menggunakan metode purposive sampling. Kriteria dalam responden dalam peneltian ini adalah yang berdomisili di Denpasar dan pernah membeli produk makanan organik minimal 1 kali. Penelitian ini merupakan penelitian kuantitatif dengan metode analisa faktor konfirmatori menggunakan SMART PLS 3.0. Berdasarkan temuan dari penelitian ini faktor yang mempengaruhi willingness to pay produk makanan organik adalah consumer knowledge, social media marketing, price fairness, perceived value, dan customer satisfaction. | en_US |
| dc.language.iso | id | en_US |
| dc.publisher | UNIVERSITAS CIPUTRA SURABAYA | en_US |
| dc.subject | willingness to pay | en_US |
| dc.subject | Produk Makanan Organik | en_US |
| dc.subject | Denpasar | en_US |
| dc.subject | Organic Food Products | en_US |
| dc.title | ANALISA FAKTOR WILLINGNESS TO PAY PRODUK MAKANAN ORGANIK DI DENPASAR | en_US |
| dc.type | Thesis | en_US |
| dc.identifier.kodeprodi | 61201 | |
| dc.identifier.nim | 0106011910027 | |
| dc.identifier.dosenpembimbing | Christina Sudyasjayanti | |