| dc.contributor.author | SEBASTIAN TIRTAMARTA, MATTHEW | |
| dc.date.accessioned | 2022-05-17T09:36:07Z | |
| dc.date.available | 2022-05-17T09:36:07Z | |
| dc.date.issued | 2015 | |
| dc.identifier.uri | http://dspace.uc.ac.id/handle/123456789/4991 | |
| dc.description | Burger has become a familiar food for the people of Surabaya, and it has been
familiar for them to have a burger for breakfast, lunch and dinner to substitute the
rice which is the primary food of Indonesian People. FTW Burger presents in
Surabaya as one of the burger specialist restaurants by serving high quality
burgers, satisfying services and comfortable atmosphere of the restaurant. FTW
Burger will offer various burger menus which have never been common in the
burger restaurant or other burger specialist café. The business plan of FTW
Burger included the business concept, the available products and the products
that are going to be sold, the interior design of the restaurant, the restaurant
operational systems, marketing systems, analysis of competitors, financial
calculations, feasibility analysis and other various aspects of the discussion. A set
price for each product of FTW Burger was based on the calculation of all costs of
production and operational costs by comparing the price of the competitor
products to obtain the more competitive price. Restaurant operating system was
fixed by creating Standard Operating Procedure that should be followed by every
employee to maintain order workings of all employees. The service blueprint was
used to maintain the service quality standards of FTW burgers to customers in
order to remain stable. The data obtained to conduct the research consisted of
primary data collected through questionnaires and secondary data collected from
literature references. The Break-Even Point will be achieved on the sale of 16.654
units. The feasibility analysis was performed using the Net Present Value or NPV.
In the fifth year the NPV value of FTW Burger amounts to Rp.11.635.009.830.
The figure is above zero, so that it can be concluded that the business project is
feasible to run. | en_US |
| dc.description.abstract | Burger sudah menjadi makanan yang tidak asing lagi bagi masyarakat Surabaya,
bukan merupakan hal yang baru jika masyarakat Surabaya memakan burger untuk
sarapan, makan siang maupun makan malam sebagai pengganti nasi yang
merupakan makanan pokok Bangsa Indonesia. FTW Burger hadir di Surabaya
sebagai salah satu restoran spesialis burger yang menyajikan burger dengan
kualitas yang tinggi, pelayanan yang memuaskan dan juga suasana restoran yang
nyaman. FTW Burger akan menghadirkan berbagai menu burger yang belum
pernah dijumpai di restoran atau café spesialis burger lainnya. Perencanaan bisnis
FTW Burger mencakup konsep, produk yang akan disediakan dan dijual, desain
interior restoran, sistem operasional restoran, sistem pemasaran, analisis pesaingpesaing, perhitungan keuangan, analisis kelayakan usaha dan berbagai aspek
pembahasan lainnya. Harga yang ditetapkan untuk setiap produk FTW Burger
muncul berdasarkan perhitungan seluruh biaya produksi dan biaya operasional
restoran dengan membandingkan harga produk yang dimiliki oleh pesaing untuk
mendapatkan harga bersaing. Sistem operasional restoran ditetapkan dengan
membuat Standard Operasional Procedure yang wajib diikuti oleh setiap pegawai
untuk menjaga ketertiban cara kerja seluruh pegawai. Service Blueprint digunakan
untuk menjaga standar kualitas pelayanan FTW Burger ke pelanggan agar tetap
stabil. Data yang diperoleh untuk melakukan penelitian terdiri dari data primer
yang dikumpulkan melalui penyebaran kuesioner dan data sekunder yang
dikumpulkan dari refrensi kepustakaan. Break Even Point akan dicapai pada
penjualan unit ke 16.654. Analisis kelayakan dilakukan menggunakan Net Present
Value atau NPV. Pada tahun kelima nilai NPV dari FTW Burger adalah sebesar
Rp. 11.635.009.830. Angka tersebut berada diatas angka nol maka dapat
disimpulkan proyek bisnis ini layak untuk dijalankan. | en_US |
| dc.language.iso | id | en_US |
| dc.publisher | Universitas Ciputra Surabaya | en_US |
| dc.subject | FTW burger | en_US |
| dc.subject | ForTheWin Burger | en_US |
| dc.subject | the burger restaurant specialist | en_US |
| dc.subject | The Business Plan | en_US |
| dc.subject | restoran spesialis burger | en_US |
| dc.subject | perencanaan bisnis | en_US |
| dc.title | FORTHEWIN BURGER | en_US |
| dc.type | Thesis | en_US |
| dc.identifier.nidn | 0709117803 | |
| dc.identifier.kodeprodi | 93202 | |
| dc.identifier.nim | 40211033 | |
| dc.identifier.dosenpembimbing | MICHAEL RICKY SONDAK | |