Show simple item record

dc.contributor.authorSEBASTIAN TIRTAMARTA, MATTHEW
dc.date.accessioned2022-05-17T09:36:07Z
dc.date.available2022-05-17T09:36:07Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.urihttp://dspace.uc.ac.id/handle/123456789/4991
dc.descriptionBurger has become a familiar food for the people of Surabaya, and it has been familiar for them to have a burger for breakfast, lunch and dinner to substitute the rice which is the primary food of Indonesian People. FTW Burger presents in Surabaya as one of the burger specialist restaurants by serving high quality burgers, satisfying services and comfortable atmosphere of the restaurant. FTW Burger will offer various burger menus which have never been common in the burger restaurant or other burger specialist café. The business plan of FTW Burger included the business concept, the available products and the products that are going to be sold, the interior design of the restaurant, the restaurant operational systems, marketing systems, analysis of competitors, financial calculations, feasibility analysis and other various aspects of the discussion. A set price for each product of FTW Burger was based on the calculation of all costs of production and operational costs by comparing the price of the competitor products to obtain the more competitive price. Restaurant operating system was fixed by creating Standard Operating Procedure that should be followed by every employee to maintain order workings of all employees. The service blueprint was used to maintain the service quality standards of FTW burgers to customers in order to remain stable. The data obtained to conduct the research consisted of primary data collected through questionnaires and secondary data collected from literature references. The Break-Even Point will be achieved on the sale of 16.654 units. The feasibility analysis was performed using the Net Present Value or NPV. In the fifth year the NPV value of FTW Burger amounts to Rp.11.635.009.830. The figure is above zero, so that it can be concluded that the business project is feasible to run.en_US
dc.description.abstractBurger sudah menjadi makanan yang tidak asing lagi bagi masyarakat Surabaya, bukan merupakan hal yang baru jika masyarakat Surabaya memakan burger untuk sarapan, makan siang maupun makan malam sebagai pengganti nasi yang merupakan makanan pokok Bangsa Indonesia. FTW Burger hadir di Surabaya sebagai salah satu restoran spesialis burger yang menyajikan burger dengan kualitas yang tinggi, pelayanan yang memuaskan dan juga suasana restoran yang nyaman. FTW Burger akan menghadirkan berbagai menu burger yang belum pernah dijumpai di restoran atau café spesialis burger lainnya. Perencanaan bisnis FTW Burger mencakup konsep, produk yang akan disediakan dan dijual, desain interior restoran, sistem operasional restoran, sistem pemasaran, analisis pesaingpesaing, perhitungan keuangan, analisis kelayakan usaha dan berbagai aspek pembahasan lainnya. Harga yang ditetapkan untuk setiap produk FTW Burger muncul berdasarkan perhitungan seluruh biaya produksi dan biaya operasional restoran dengan membandingkan harga produk yang dimiliki oleh pesaing untuk mendapatkan harga bersaing. Sistem operasional restoran ditetapkan dengan membuat Standard Operasional Procedure yang wajib diikuti oleh setiap pegawai untuk menjaga ketertiban cara kerja seluruh pegawai. Service Blueprint digunakan untuk menjaga standar kualitas pelayanan FTW Burger ke pelanggan agar tetap stabil. Data yang diperoleh untuk melakukan penelitian terdiri dari data primer yang dikumpulkan melalui penyebaran kuesioner dan data sekunder yang dikumpulkan dari refrensi kepustakaan. Break Even Point akan dicapai pada penjualan unit ke 16.654. Analisis kelayakan dilakukan menggunakan Net Present Value atau NPV. Pada tahun kelima nilai NPV dari FTW Burger adalah sebesar Rp. 11.635.009.830. Angka tersebut berada diatas angka nol maka dapat disimpulkan proyek bisnis ini layak untuk dijalankan.en_US
dc.language.isoiden_US
dc.publisherUniversitas Ciputra Surabayaen_US
dc.subjectFTW burgeren_US
dc.subjectForTheWin Burgeren_US
dc.subjectthe burger restaurant specialisten_US
dc.subjectThe Business Planen_US
dc.subjectrestoran spesialis burgeren_US
dc.subjectperencanaan bisnisen_US
dc.titleFORTHEWIN BURGERen_US
dc.typeThesisen_US
dc.identifier.nidn0709117803
dc.identifier.kodeprodi93202
dc.identifier.nim40211033
dc.identifier.dosenpembimbingMICHAEL RICKY SONDAK


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record